Gezond zijn en blijven

GEZONDHEID IS MEER DAN DE SOM DER DELEN

Gezondheid is ons grootste goed. Maar hoe bereik je dit?
En als je dan gezond bent, hoe zorg je dat je gezond blijft?

Het antwoord op deze vragen is heel simpel

Iedereen is namelijk op zoek naar de Gouden pil, naar Het Medizijn wat zorgt voor gezondheid. Helaas heeft men dit nog niet gevonden, en logisch.
Want als de gouden pil zou bestaan, breng je gezondheid iets van buiten jezelf. Alsof je het kan innemen om te herstellen. Wij zien gezondheid als een groter systeem. Een systeem met meerdere invalshoeken, meerdere factoren die invloed hebben op elkaar. Zowel positief als negatief.

Gezondheid, wat is dat dan?

De definitie van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) uit 1948 luidt: Gezondheid is een toestand van volledig lichamelijk, geestelijk en maatschappelijk welzijn en niet slechts de afwezigheid van ziekte of andere lichamelijke gebreken. Klinkt veelbelovend vanuit gezond zijn en blijven, want met deze insteek is het een proces waaraan je kan werken. Een kleine kanttekening van mijn kant is wel, een Volledig welzijn, wat is dat? Maar ach, het geeft de basis en inzicht binnen het vraagstuk, hoe wordt je en hoe blijf je gezond.

Gezondheid is meer dan de som der delen!

Toen ik (Robert), als oprichter van het centrum, midden in mijn burn-out proces zat, wisten alle stuurlui mij te vertellen dat ik weer moest gaan sporten. Want sporten is gezond. Ze waren echter niet op de hoogte van mijn energielevel. Ik had geen enkele energie voorraad meer in mijn lijf, zodat sporten voor mij een te grote impact zou hebben. Ik voelde dat mijn lijf eerst moest zorgen voor de juiste energie, oftewel, een evaluatie van mijn voeding. Samen met een diëtist die ook orthomoleculaire geschoold is, keek ik vanuit voeding naar mijn balans. In die fase van bouwstoffen toevoegen, meldde ik mij bij een coach. Deze doorgrondde mij als mens. Mijn patronen van bewegen die maakte dat ik met mijn eigen gedrag een oud patroon liep. In het verleden heeft mij dit veel gebracht, maar nu was het de trigger van mijn uitputting. Vanuit een ander gedragspatroon ben ik mezelf in beweging gaan brengen. Wandelen in combinatie met meditatie, ademhaling en buiten in de natuur. Allemaal ingrediënten die mij weer in beweging brachten vanuit een nieuw patroon, een gezond patroon. Hiervandaan heb ik het centrum Het Medizijn opgericht. een centrum om te mogen doen en te zijn. Want beide bewegingen zijn een belangrijke waarde op weg naar herstel. Maar wanneer doe je wat?

Wanneer heb je wat nodig?

Je zit er midden in, een lijfelijke of geestelijke disbalans. Zelf weet je het even niet meer, zo vast zit je. Bij vastzitten is bewegen het advies. Of je dat dan doet vanuit bewegen in gedrag, het lichaam of voeding is aan jou. Maar hoe weet je wat je nodig hebt als je weten je in de vicieuze cirkel houdt? Als je jouw paadje loopt wat heeft gemaakt dat je hier aangekomen bent. Een ding is dan zeker: als je blijft doen wat je altijd hebt gedaan, zal je niet iets anders krijgen. Dus, verandering is de opdracht, en elke verandering is goed. Zo krijg je weer andere input dus andere output. Binnen Het Medizijn weten we hier van en kunnen je begeleiden in wat je hebt te doen, of te laten. Wat we hiervoor van jou vragen? Eigenwijsheid.

Eigenwijsheid!

Wij als therapeuten, coaches en trainers hebben een kijk op de werkelijkheid bezien vanuit onze eigen patronen van beweging. Maar wij hebben nog geen beeld van wat jij hebt gedaan, wat jouw ervaringen zijn, welke gedragingen jou hebben geholpen in positieve zin, of misschien wel van de regen in de drup. Wij doen dus altijd een beroep op jouw eigen wijs heid. Het vertrouwen in jouw gevoel om te weten wat goed is voor je. Het is immers jouw herstel. Belangrijk is wel om te begrijpen dat gevoel nog wel eens gevoed wordt vanuit angst. Dus dat je denkt te voelen dat dit of dat goed is voor je, terwijl je daarmee hetzelfde paadje loopt. Wees eigenwijs en luister, in contact met de expert, naar je eigen wijsheid.

Kennismaken?

Ook ervaren wat wij voor je kunnen betekenen? Meld je aan en de juiste samenwerker neemt spoedig contact met je op! Nog niet zeker bij wie je moet zijn? Klik aan; Het Medizijn algemeen. Dan kijken wij, samen met jou, welke stappen handig zijn!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.