Acupunctuur

Acupunctuur bij Actifytaal door Ben Verbree

Het uitgangspunt van acupunctuur therapie is het prikkelen van reacties in het lichaam.  Zo gaan we de energiebalans als geheel herstellen. Hiermee worden klachten op verschillende plaatsen behandeld, verminderd of verholpen.

Aangenomen wordt dat de behandeling de bloedcirculatie stimuleert. Hierdoor verspreiden zuurstof en natuurlijke pijnstillende stofjes door het lijf. Dit wordt gedaan om de genezing te stimuleren. Acupunctuur is in te zetten om dynamische pijn bij specifieke bewegingen te behandelen, maar ook spier-, pees- of gewrichtsproblematiek kan hiermee aangepakt worden. Daarnaast kunnen mentale problemen zoals slaapproblemen of stress gerelateerde klachten onder indicaties vallen waar wij voor behandelen.

Bij Actifytaal wordt de acupunctuur behandeld door Ben Verbree, geregistreerd acupuncturist, zodat de behandeling vergoed kunnen worden, mits je aanvullend verzekerd bent voor deze vorm van therapie onder de noemer alternatieve geneeswijze. Het fijne van Ben is, dat hij acupuncturist en manueel therapeut is. Zo komt wetenschap en alternatieve geneeswijze heel mooi samen.

Het verschil tussen met dry needling is dat de acupunctuurnaalden bij dry needling gebruikt worden om kort de triggerpoints te behandelen. Dit om vooral de spierspanning te beïnvloeden. Acupunctuur is een energie behandeling waarbij de dunne acupunctuurnaalden langer in het lichaam geprikt blijven.

Wens je een afspraak om behandeld te worden?

www.actifytaal.nl/acupunctuur

Kennismaken?

Ook ervaren wat wij voor je kunnen betekenen? Meld je aan en de juiste samenwerker neemt spoedig contact met je op! Nog niet zeker bij wie je moet zijn? Klik aan; Het Medizijn algemeen. Dan kijken wij, samen met jou, welke stappen handig zijn!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.