Search

Werkplek onderzoek en Ergonomie

Werkplek onderzoek en Ergonomie

De beste houding is je eerstvolgende.....

Dat gezegd hebbende, er bestaat geen perfecte houding, dus ook niet een werkplek die perfectis op basis van een statisch gegeven. Een werkplek die niet istelbaar is, nodigt niet uit tot beweging. Terwijl dat juist de oplossing is om klachte te voorkomen.

Zo steken wij ons onderzoek en advies in. Vanuit onze therapeutische achtergrond hebben we weet van houding en beweging. En kunnen we anticiperen op de zwakke plek in iemands lichaam. Zo krijg je een op maat gemaakt plan, waar de individu bepaalt hoe de optimale werkplek in te richten. Een samenspel met vraag en antwoord, waardoor de beste resultaten op de lange termijn kunnen worden gerealiseerd.

Praktisch

Een werkplek onderzoek bestaat uit een aantal stappen:

  • Kennismaking: Wie ben je? Wat doe je? Hoe ziet je dag er uit? Welke lijfelijke ongemakken komen wanneer aan de oppervlakte? Allemaal vragen die handig zijn te weten alvorens we gaan kijken en aanpassen
  • Analyse: Vanuit kijken naar het werken van iemand op zijn plek, zien wij patronen, Deze kunnen functioneel zijn, of ter compensatie van iets. Het vermijden van pijn bijvoorbeeld. De analyse wordt soms in beeld gebracht, om aanpassingen aantoonbaar te maken met de positie voor- en de positie na de aanpassing.
  • Ergonomie aanpassen: Door aanpassingen te maken krijg je een ander patroon van houding. Soms is dit wat onwennig, waardoor het lijf moet wennen aan de aanpassing. Goed te weten is dat je altijd in stapjes kan toewerken naar je ideaal plaatje in ergonomie.
  • Preventie: Wat kan je nog meer doen om klachten te voorkomen? Onze collega's hebben weet van leefstijl, beweging en balans in doen en zijn. Ons netwerk van samenwerkers geeft een zeer goed professioneel aanbod om extra kennis tot je te nemen. Voorkomen is immers beter dan genezen. Daar wordt een ieder blij van.

Investering

Een werkplek onderzoek kost €150,- per uur excl. de btw.
Vanaf één dagdeel wordt de prijs €125,- per uur excl de btw.

Kennismaken?

Ook ervaren wat wij voor je kunnen betekenen? Meld je aan en de juiste samenwerker neemt spoedig contact met je op! Nog niet zeker bij wie je moet zijn? Klik aan; Het Medizijn algemeen. Dan kijken wij, samen met jou, welke stappen handig zijn!

Geen titel

Sectie-einde

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.