Zoek

Ontspanning van hoofd en lijf door Yin Yoga Therapie

Hoe werkt het?

Yin Yoga richt zich op het creëren van ruimte en het versterken van het bindweefsel en de gewrichten. Je blijft langer in een houding en je hoeft niets actiefs te doen. Juist door overgave aan de zwaartekracht kan je voelen dat er ruimte ontstaat, letterlijk en figuurlijk. Hierdoor is er meer tijd om je eigen grenzen te (h)erkennen. Daarnaast komen veel elementen samen binnen het beoefenen van de houdingen die we in ons gehaaste en drukke bestaan missen. Zoals mindfulness, diepe ontspanning, vertragen, gedragen voelen en compassie. 

 

Yin yoga en lichamelijke klachten

Ons bindweefsel is onlosmakelijk verbonden met hoe “we in ons vel zitten”, ook hier weer letterlijk en figuurlijk.  Het bevindt zich overal in ons lichaam en is de verbindende factor tussen spieren, gewrichten en organen. Je kan je voorstellen dat als deze structuren niet soepel kunnen bewegen dit verschillende lichamelijke klachten kan veroorzaken, zoals lage rugklachten, wijdverspreide aanhoudende pijn, moeite met diep doorademen en pijn het bekkengebied. Door de lange en milde stretch regenereren we juist deze stuggere structuren in ons lichaam. Denk je, maar ik beweeg toch al genoeg? Binnen actievere vormen yoga en sporten richten we ons vooral op spieren in combinatie met yin yoga zal je meer balans vinden in je lichaam. 

 

Op het moment dat je al lichamelijke klachten ervaart kan het ook spannend zijn om de stap te zetten naar een yogaschool en in grote klas. Angst dat je het niet goed of het niet goed is voor jouw klachten. Door begeleiding met ruime expertise op gebied van het lichaam en ziektebeelden te combineren met kleine groepen kan je een veilige eerste stap zetten om deze vorm van yoga te gaan verkennen en wat het voor jou kan betekenen. 

 

 

Wat je kan verwachten?

Een 4 weekse cursus onder begeleiding van psychosomatisch fysiotherapeut Laura Gilhuis. Met een groep van max 6 deelnemers, zodat we jou persoonlijke begeleiding kunnen bieden die je nodig hebt. De lessen duren 1u en 15 min zodat we echt het lichaam de tijd geven om te kunnen vertragen en diepe ontspanning te ervaren.

Belangrijk vinden wij het dat we je kennen. Dat we weten wat je patronen zijn, welke doelen je hebt om mee te gaan werken. Dat betekent dat een intake vereist is welke 50 minuten duurt. Dit kan vergoed worden vanuit de aanvullende verzekering.

Meedoen? Schrijf je in via de webshop 

Wie geeft de Yin Yoga Therapie

Laura Gilhuis: Psychosomatisch fysiotherapeut

Om mijn energie goed te laten stromen zijn verbinding, creativiteit, beweging, avontuur en (zelf)ontwikkeling belangrijke onderdelen in mijn leven. Zelf ken ik maar al te goed de zoektocht naar de juiste balans om je energiek te voelen. Door hier steeds meer zicht op te krijgen heb ik o.a. in mijn werk als (neurologie)fysiotherapeut de stap kunnen zetten naar psychosomatisch fysiotherapeut en dan ook nog op een plek die helemaal past bij mijn visie op zorg. Het gevoel dat het meer begint te stromen is zo mooi, dat gun ik iedereen. Ik deel dan ook graag mijn kennis en ervaring als professional en persoon.

Meer informatie kan je lezen op: https://www.actifytaal.nl/dt_team/laura-gilhuis

Praktische informatie?

Waar: Het Medizijn, Weerdsingel Oostzijde 8 te Utrecht
Wanneer: Elke dinsdag van de maand start de groep. 4 x ben je welkom in de groep.
Tijd: 20.00 - 21.15 uur
Kosten: Op vergoeding fysiotherapie of (€249,- incl.intake/€139,- excl.intake)
Maximum aantal deelnemers: 6*

*Bij annulering voordat de cursus begint, worden er geen kosten in rekening gebracht. Ben je al onderweg en kan je niet komen? In 6 weken tijd kan jij je ritten gebruiken. Zo is er altijd tijd voor jou, precies wat je nodig hebt.

Schrijf je in via de webshop of via de app

Kennismaken?

Ook ervaren wat wij voor je kunnen betekenen? Meld je aan en de juiste samenwerker neemt spoedig contact met je op! Nog niet zeker bij wie je moet zijn? Klik aan; Het Medizijn algemeen. Dan kijken wij, samen met jou, welke stappen handig zijn!

Geen titel

Sectie-einde

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.