Zoek

Diëtist Hans

Diëtheek Hans Rebers

Ik ben op latere leeftijd weer de schoolbanken ingegaan om diëtist te worden. Ik werd steeds fanatieker in mijn hobby hardlopen, en merkte het enorme verschil dat gezonde voeding maakte in hoe ik me voelde, hoe ik van een training herstelde en ook op mijn prestaties. Daar wilde ik meer van weten en ben dus weer gaan studeren. Daar heb ik nog geen moment spijt van gehad, ik haal er elke dag weer heel veel energie uit om mensen te helpen stappen te zetten in hun gezondheid.

Wat vind je het tofste/mooiste aan je werk

Dat geen cliënt hetzelfde is. Het zijn net mensen, zeg ik wel eens gekscherend. Iedereen heeft zijn eigen verhaal en dat gaat veel verder dan alleen een gezondheidsprobleem.

Welke locaties werk je?

Ik werk op vier verschillende locaties in Utrecht: Julius Gezondheidscentrum Leidsche Rijn, Leefstijl- en vitaliteitscentrum Het MediZijn in de binnenstad, Julius Gezondheidscentrum Veldhuizen en Huisartsenpraktijk Harmelen/Vleuterweide locatie Vleuterweide

Wat betekent het voor de cliënt als ze voor jou kiezen als diëtist

Dat betekent dat ze kiezen voor een betrokken diëtist die graag de mens achter de cliënt leert kennen en breder kijkt dan alleen voeding. Ik vind het fijn een informeel gesprek te voeren waarin op gepaste momenten ook plaats is voor humor. Ik probeer altijd zoveel mogelijk maatwerk te leveren en focus me op de doelen die de mensen zélf willen bereiken.

Wat is, buiten je werk om, belangrijk voor je?

Ik haal mijn energie uit enerzijds inspanning (hardlopen, wandelen, wielrennen) en anderzijds ontspanning (afspreken met vrienden en familie, muziek maken, boeken lezen).

Wat zou je graag willen doen/ waar droom je van?

Op het moment droom ik er vooral stiekem van om als gitarist in een bandje te zitten dat een tour door het Nederlandse clubcircuit doet. Na jaren zonder muziek, heb ik recent weer een gitaar aangeschaft en lessen genomen. Geweldig leuk om op deze manier creatief bezig te zijn. Als ik wat verder ben lijkt het me heel leuk in een bandje te spelen en optredens te verzorgen.

Wat is je aandachtsgebied en waar heb je veel ervaring mee

Als diëtist ben ik breed inzetbaar. Ik help mensen met overgewicht, ondergewicht, maagdarm-problemen, diabetes, verhoogd cholesterol, verhoogde bloeddruk, nierfalen en eetstoornissen. Maar ik kan je ook adviseren bij gezond vegetarisch of veganistisch eten of samen met je kijken hoe je door aanpassingen in je voeding meer energie kan krijgen. Ook ben ik gecertificeerd leefstijlcoach. Dat betekent dat ik breder met je kan meedenken dan alleen voeding, bijvoorbeeld op het gebied van sport en bewegen, ontspanning/slaap, stoppen met roken en alcohol.

Kennismaken?

Ook ervaren wat wij voor je kunnen betekenen? Meld je aan en de juiste samenwerker neemt spoedig contact met je op! Nog niet zeker bij wie je moet zijn? Klik aan; Het Medizijn algemeen. Dan kijken wij, samen met jou, welke stappen handig zijn!

Geen titel

Sectie-einde

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.